Makelaar Arkel

Arkel is gelegen in de Alblasserwaard in de gemeente Molenlanden en telt circa 3.445 inwoners. Het dorp heeft uitgebreide winkelvoorzieningen, zoals een grote supermarkt, warme bakker, slagerij, bloemenzaak, etc. Het dorp ligt vrijwel tegen Gorinchem aan. Dit maakt Arkel zeer aantrekkelijk. U geniet van landelijk wonen met de voordelen van de stad binnen handbereik. 

Vervoer en bereikbaarheid 

In Arkel vindt u een NS-treinstation met verbindingen naar Geldermalsen, Gorinchem en Dordrecht. De buslijndienst Gorinchem-Utrecht rijdt door het dorp. Arkel is gunstig gelegen t.o.v. autosnelwegen A15 en A27.

 

Scholen en voorzieningen

Arkel heeft uitgebreide winkelvoorzieningen. Er is een openbare basisschool in het dorp. In Gorinchem is een ruime keuze aan voortgezet onderwijs. Er is een bruisend verenigingsleven, zoals wielersport, tennis, voetbal, volleybal, badminton- en gymnastiek. Ook is er een openluchtzwembad, motorclub en een ijsclub.

 

Recreatie

Het dorp Arkel wordt omringd door het water van de Linge en het Merwedekanaal. De aanwezige jachthaven is inmiddels uitgegroeid tot een uniek complex aan de Linge en kan ruimte bieden aan 110 jachten. In het nabijgelegen Spijk vindt u 18 holes golfbaan “The Dutch”.