Makelaar Leerbroek

Leerbroek is een mooi dorp in de gemeente Vijfheerenlanden, in de Nederlandse provincie Utrecht. Het rustige dorp is landelijk gelegen te midden van het fraaie polderlandschap. Dorp en ommeland telde begin 2020 ongeveer 1.635 inwoners.

 

Voorzieningen

Leerbroek heeft een huisartsenpraktijk en een prakijk voor fysiotherapie. Basisonderwijs wordt gegeven op de christelijke basisschool. Voor voortgezet onderwijs kunt u terecht in het naburige Leerdam. De slager, bakker en groenteman bezorgt aan huis. Elke zaterdagmiddag is er een minimarkt. Voor de overige boodschappen kunt u terecht in het naburige Meerkerk.

 

Recreatie

In 2021 is het splinternieuwe dorpshuis "Nieuwe Schakel" geopend. Hierin vindt u een sporthal, feestzaal en een snackbar. Er worden 0.a. open bar avonden georganiseerd en u kunt er een terrasje pakken. In de sporthal zijn o.a. de gymen volleybalvereniging actief. Ook heeft Leerbroek een openluchtzwembad.

 

Bereikbaarheid

Leerbroek ligt in een driehoek van de snelwegen A2, A15 en A27. De dichtstbijzijnde op-/afrit is nr 25 (Meerkerk/Noordeloos) van de snelweg A27, deze ligt op circa 5,5 kilometer en 8 autominuten afstand. Leerbroek heeft busverbindingen naar o.a. de grotere kern Leerdam. Leerdam heeft een NS-treinstation.