Makelaar Werkendam

Werkendam is een dorp in de gemeente Altena in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het ligt ten zuiden van de plaats waar de Boven- Merwede zich splitst in de Nieuwe Merwede en de Beneden-Merwede. De kern Werkendam telde in 2021 11.215 inwoners.

 

Voorzieningen

Werkendam is een fijn dorp met een uitgebreid voorzieningenniveau. Het centrum voorziet in een diverse winkelaanbod. Het dorp heeft diverse scholen, sportclubs, verenigingen en een zwembad. Door de ligging aan 'de Merwede' kent het dorp veel bedrijvigheid op en rond het water. Er zijn twee jachthavens aanwezig. Via een voetveer is er een directe verbinding met de binnenstad van Gorinchem. 

 

De Biesbosch

Het dorp grenst aan Nationaal Park "De Biesbosch" Dit is een indrukwekkend natuur- en recreatiegebied. Er leven talrijke watervogels, bevers en andere bijzondere dieren. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen en varen. Bovendien kunt u het Biesbosch Museumeiland bezoeken. In zeven paviljoens wordt het unieke verhaal van de Biesbosch verteld. 

 

Bereikbaarheid

Landelijk gezien is de ligging van Werkendam zeer gunstig, want binnen respectievelijk 5 en 10 minuten rijdt u op de A27 en de A15. Steden als Breda, Rotterdam, Utrecht zijn hierdoor binnen 30 autominuten bereikbaar.