Makelaar Tiel

Tiel is één van de oudste steden van Nederland en stamt uit de periode 850 – 1100. Tiel heeft ruim 40.000 inwoners en is gelegen in de streek de Betuwe in het zuiden van Gelderland. Tiel staat vooral bekend om zijn mascotte Flipje, dit is het stripfiguur van de voormalige jamfabriek "De Betuwe". In het centrum van Tiel wordt dit “fruitige mannetje” nog steeds geëerd met een standbeeld.

 

Bereikbaarheid

Tiel heeft een gunstige geografische ligging aan snelweg A15. De stad heeft twee NS-stations waarvan één in het centrum en de andere in woonwijk ‘Passewaay’. Vanuit Tiel kunt u rechtstreeks met de stoptrein naar Utrecht CS, Den Haag en Arnhem en de diverse tussenstations. Met de bus is Tiel ook goed bereikbaar. In iedere woonwijk vindt u wel een bushalte.

 

Winkels en Scholen

Het centrum heeft een uitgebreid winkelaanbod. Bovendien kent Tiel nog enkele winkelcentra: Westlede, Rauwenhof, Passewaay en Binnenheuvel voor de dagelijkse boodschappen. In Tiel heeft u een ruime keus aan basisscholen. Het Lingecollege voortgezet onderwijs heeft meerdere locaties in Tiel. Voor MBO opleidingen kunt u terecht op het ROC Rivor.

 

Horeca en Cultuur

Op het ‘Korenbeursplein’ en ‘Het Plein’ vindt u een breed aanbod aan restaurants en cafés. Houdt u van cultuur? Schouwburg en filmtheater Agnietenhof is de plek voor een avondje uit! Hier vindt u een ruim aanbod aan cabaret, dans, muziek, film, toneel, etcetera. Cultuurcentrum Zinder is het centrum voor de kunsten. Hier vind je de kunstuitleen, expositieruimte, poppodium, bibliotheek en een gezellig café.