Makelaar Varik

Varik is één van de dorpen van de gemeente West-Betuwe en heeft ca. 1.045 inwoners. Het dorp heeft een landelijke ligging direct aan de Waalbandijk. Vanaf de dijk geniet u van panoramische vergezichten over de rivier de Waal en zijn uiterwaarden. Het dorp heeft een vriendelijk en sociaal karakter. Op de actuele internetsite www.varik.nl krijgt u een goede indruk hiervan. 

 

Varik

Al eeuwenlang wordt het gezicht van Varik bepaald door korenmolen "De Bol" en de "Dikke Toren". Nog steeds weten passerende schippers precies waar ze zijn als ze "der Alte" zien staan pronken langs de Waal. De Toren biedt met zijn circa 35 meter hoogte een weids uitzicht. De brug van Zaltbommel, de Sint Jan in Den Bosch, de Grebbeberg en de contouren van regiostad Tiel, het is allemaal te zien.

 

Voorzieningen

Varik is een prettig dorp voor opgroeiende kinderen. In Varik vindt u een openbare basisschool, er wordt BSO aangeborden en er is een peuterspeelzaal. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de grotere kernen Tiel en Geldermalsen.

 

Bereikbaarheid

Varik is met de auto bereikbaar vanaf zowel de A15 (afslag Geldermalsen) als de A2 (afslag Waardenburg). Hierdoor zijn steden als Tiel, 's- Hertogenbosch en Utrecht uitstekend bereikbaar. Vanaf Varik kan ook "het land van Maas en Waal" eenvoudig worden bezocht via het fiets-/voetveer.