Wonen in Est

Est is een landelijk gelegen dorp met circa 600 inwoners en behoort tot de mooie gemeente West Betuwe. Het dorp ligt rond een karakteristiek driehoekig dorpsplein met een nog functionerende authentieke waterpomp. Middenin het dorp vindt u de kleine dorpsschool ‘Openbare basisschool Est’ en de Hervormde Kerk.

 

Bereikbaarheid

Est heeft een uitstekende geografische ligging direct ten zuiden van de A15 en 5 kilometer ten oosten van de A2. Buurtbusvereniging ‘West-Betuwe’ verzorgt een lijndienst van en naar Geldermalsen.

 

Voorzieningen

Ondanks, of wellicht dankzij het beperkte inwoneraantal kent Est een rijk verenigingsleven met onder meer een muziek-, toneel-, oranje-, ijs-, vrouwenvereniging en de Dorpstafel die zich inspant om de leefbaarheid en sociale cohesie in het dorp te verbeteren. Ook kent het dorp een eigen ambachtelijke slagerij en een agrarische winkel/dierenspeciaalzaak.

Geldermalsen

Voor een uitgebreider voorzieningenniveau kunt u terecht in het nabijgelegen Geldermalsen. U vindt hier o.a. een NS-treinstation, diverse supermarkten, winkels, horeca, jachthaven, sportverenigingen en cultureel centrum ‘De Pluk’.