Makelaar Leerdam

Leerdam is gelegen aan de idyllische rivier de Linge. Vanuit het hart van de Betuwe stroomt de rivier door een schilderachtig landschap van natuur en fruitboomgaarden. Aan de oeverwal van de Linge is de regiostad Leerdam ontstaan. Leerdam is een Graafschap. Dit Graafschap is eigendom geweest van de Oranjes en nog altijd is Koning Willem Alexander Graaf van Leerdam.

 

Bereikbaarheid

Leerdam heeft circa 20.700 inwoners en is door zijn centrale ligging in Nederland een gewilde woonplaats. De snelwegen A2 en A15 zijn in enkele minuten rijden bereikbaar. Leerdam heeft een eigen NS-station met rechtstreekse verbindingen naar Geldermalsen, Gorinchem en Dordrecht.

 

Glasstad

Leerdam is bovenal bekend als “De Glasstad”. In 1765 vestigde de eerste glasblazerij zich in Leerdam en groeide uit tot de glasindustrie “Royal Leerdam”. Veel van het werk waaraan de glasindustrie haar reputatie dankt, is in het Nationaal Glasmuseum aan de Lingedijk te bezichtigen.

 

Voorzieningen

Leerdam beschikt over alle belangrijke voorzieningen zoals diverse basisscholen, voortgezet onderwijs, bibliotheek, sportfaciliteiten en een overdekt zwembad. Bovendien vindt u er jachthaven “De Oude Horn”. Het gezellige centrum heeft een uitgebreid aanbod aan winkels en horecagelenheden.

Meer info: www.vijfheerenlanden.nl.